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Question: Must expiration dates appear on informed consent forms for VA research? 

 
Answer:   No. Neither the Common Rule (38 CFR Part 16) nor VHA Handbook 1200.05 requires that 

expiration dates appear on informed consent forms.  Each IRB has the authority to 
determine whether or not expiration dates are to appear on the consent forms that it 
approves.  
 

  
 


